Savez za Defanzivno Streljaštvo - IDPA

International Defensive Pistol Association

Ako postoji bilo koje pitanje na koje u prilogu nema odgovor, pošaljite nam mail na office@sds-idpa.rs

     A. Da biste postali punopravni član SDS popunite i pošaljite pristupnicu u prilogu: PRISTUPNICA      

     B. Da biste postali punopravni član IDPA posetite websajt www.idpa.com

NE, takmičari iz svih i različitih streljačkih sportova kao što su klasično, IPSC, PPC, IASC, dalekometno streljaštvo… su dobro došli, činjenica da se takmičite u više različitih i/ili sličnih streljačkih sportova samo će podići vaš kvalitet kao čoveka i takmičara.

Da bi se takmičio na zvaničnim IDPA mečevima ne moraš na prvom meču da budeš član IDPA, na prva tri meča možeš da se takmičiš u nezvaničnoj konkurenciji, kada proceniš da je ova vrsta streljačkog sporta tvoj izbor, učlani se u SDS-IDPA.

Na klupskom nivou donesite odluku o pristupanju Savezu za Defanzivno Streljaštavo – IDPA, kontaktirajte savez putem telefona ili maila u cilju dobijanja detaljnih informacija.

Potrebni su Ti:

 1. Pištolj, revolver dvostrukog dejstva ili puška pištoljskog kalibra
 2. Futrola
 3. Opasač / pojas / kaiš
 4. Nosači rezervne municije
 5. Najmanje 3 magacina ili brzi pujači / monoclip
 6. Zaštita očiju
 7. Zaštita za uši
 8. Municija za tvoje oružje
 9. Odeća za prikrivanje oružja (prsluk / košulja / jakna)

Pogledajte PRAVILA “Pravilnik 2022.” Odeljak broj. 8.2, pronađite vaše oružje u postojećim Divizijama.

Ako i posle toga imate dileme i pitanja vezano za vaše oružje, pošaljite nam mail na office@sds-idpa.rs.

NE, možete da učestvujte na tri (3) takmičenja, meča bez članstva u SDS-IDPA, na sledećem takmičenju morate biti člna SDS-IDPA.

Glavni izvor prihoda Saveza i Klubova je članarina i kotizacije za učešće na takmičenjima, bez vaše podrške i operativnih fondova, nećemo biti u mogućnosti da razvijamo i uasvršavamo ovu veštinu i sport.

Tvoje učešće na takmičenju će se evidentirati kao takmičar bez kvalifikacije (Unqualified), na konačnoj listi rezultata na meču, tvoj rezultat će biti prikazan u kategoriji „Nekvalifikovan“ i neće ući u bodovanje za rezultat po kategorijama.

Da bi strelci mogli da se takmiče sa drugim strelcima iste ili slične veštine, IDPA takmičari su podeljeni u klase unutar svake divizije na osnovu njihovog nivoa veštine. IDPA ima veoma brz i lak metod klasifikacije strelaca. Samo trenutno aktivni IDPA klubovi mogu da organizuju i dodeljuju klasifikacije i samo trenutno aktivni članovi IDPA mogu da gađaju klasifikator ili da im klub dodeli klasu.

Prvo sa njim provertite da li je u mogućnosti i na kojoj udaljenosti može da čuje zvučni signal tajmera, ako to nije moguće onda koristite druge metode za davanje stratnog signala koje mogu biti korišćene, kao što su svetlosni, vibro signal ili jednostavno tapšanje po ramenu.

U svakom slučaju za koji se god metod odlučite sa tim se mora složiti takmičar i pre zvaničnog starta metod, način za koji ste odlućili morate praktično pokazati i prikazati takmičaru.

Strelci sa trajnim invaliditetom će biti uvek i snažno podržani za učešće na IDPA takmičenjima. Pravilnik ima poseban deo gde obrađuje načelno moguće situacije koje treba uzeti u obzir kod nastupa ove kategorije takmičara. Bez obzira na Pravilnik svi učesnici i prisutni na takmičenju treba da pokažu uvažavanje i podršku strelcima sa trajnim invaliditetom.

U Pravilniku u delu METE možete pogledati vrste i dimenzije zvaničnih meta koje su dozvoljne za primenu na IDPA takmičenjima.

DA, IDPA ima svoje licencirane regionalne proizvođače i distributere meta, za detaljne informacije https://www.idpa.com/target-suppliers/

Isključivi razlog je bezbednost, kod ovih futrola i potezanja oružja iz njih, postoji velika mogućnost da korisnik nanese cev oružja preko svog tela.

0
  0
  Vaša korpa